Glad sommar!

Jag vill önska er alla en riktigt skön och avkopplande sommarledighet. Det är dags att knyta ihop säcken för den här terminen. I alla uppdrag är det fokus på utvärdering som gäller. Vad har vi lärt oss det här läsåret? Vad har fungerat bra? Vad ska vi göra mer av? Vad vill vi utveckla under nästa läsår? Det är viktigt att fokus ligger på max tre saker som vi vill förbättra annars finns risken att det blir för många moment och det blir svårt att orka hålla i och hålla ut, det som vi planerar för.

Reflektera

Om du inte hinner göra ditt arbete inom din arbetstid, som just du har då är det inte rätt planerat eller så har du alldeles för många arbetsuppgifter i förhållande till din arbetstid. Lämna arbetet efter din arbetsdag och ta tag i det nästa dag. Säg inte som Alfons Åberg  Jag ska bara…

Planera

Lägg upp en plan på hur mycket tid du uppskattar att varje moment tar att genomföra och följ sedan upp din tidsplan med den faktiska tiden det tog för varje arbetsuppgift. Då får du en tydlig överblick över dina arbetsmoment. Detta dokument kan du sedan ta med dig till din chef och tillsammans komma överens om hur ni kan hitta balans i just ditt arbete. Självklart kan det ibland vara både arbetshopningar eller lugnare perioder då gäller det att båda parter både kan ge och ta – medarbetare och chef.

Tänkvärt 

Det viktigaste av allt är att tillåta sig själv att stanna upp, lägg arbetet åt sidan. Ställ ifrån dig din mobiltelefon, dator och bara umgås med dina nära och kära så länge de finns i din närhet, för det är trots allt de som betyder mest för dig, vad skulle du annars göra?

Tack, för ett fint samarbete det här läsåret!

Carola